Крилото на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард си мечтае да направи кариера като тази на клубната легенда Райън Гигс. Младокът не скри, че е изключително радостен от възможността да работи заедно със своя идол.

Уелската икона в момента работи като асистент на мениджъра Луис ван Гаал и за мнозина е логичният избор, ако се стигне до уволнение на холандеца заради поредицата бледи резултати. Като играч Гигс бе част от най-силните години на „червените дяволи“, с които спечели 13 титли на Висшата лига и два пъти вдигна трофея в Шампионската лига. Рекордьорът по мачове за манчестърци прекрати кариера през май 2014 година.

„Гигс е спечелил почти всичко, което може да се спечели във футбола. Той изигра над 900 мача за клуба и остана лоялен към Манчестър Юнайтед, което е наистина впечатляващо“, каза Лингард.

„Той дебютира на 17 години и павира пътя пред младоците от академията. Той ни показа докъде можем да стигнем. Винаги съм му подражавал. Ясно ми е, че трябва да си търпелив за своя шанс, а той го получи още като много млад. Очевидно имаше качествата и се справи.“

„Когато топката отиваше у него, винаги ставаше интересно, понеже той можеше да създава ситуации. Бих искал да прибавя това към играта си. Хубаво е, че Гигс остана в клуба.“

„Той познава младоците по-добре в сравнение с мениджър, който пристига сега. Добре е, че Гигс е тук и се грижи за нас, които желаем да вървим по неговите стъпки. Той винаги дава съвети и ни помага както може“, добави Лингард.