Райън Гигс е готов да стане мениджър на Манчестър Юнайтед, ако Луис ван Гаал напусне поста след края на сезона, заяви бившият капитан на "червените дяволи" Брайън Робсън.

В момента Гигс е помощник Ван Гаал, а спекулациите в медиите в Англия пращат Жозе Моуриньо на "Олд Трафорд" от лятото на 2016 година.

"Райън беше велик футболист на клуба. Той обича да играе футбол в стила на Юнайтед. Спечели всичко с отбора и той е на правилното място в правилното време", коментира 59-годишният Робсън. 

Той беше в състава на Юнайтед, когато през 1991 година Гигс дебютира за първия състав на 20-кратните шампиони на Англия. 

Райън Гигс е помощник-треньор на "червените дяволи" от сезон 2013-2014. В края на въпросната кампания уелсецът временно води Манчестър Юнайтед, след като мениджърът Дейвид Мойс беше уволнен заради слаби резултати. 

"Хората казват, че това е прекалено голямо предизвикателство, но не съм съгласен. Погледнете Пеп Гуардиола. Беше футболист на Барселона, а след това стана и треньор, един от най-младите. Ръководството му се довери и постигна невероятни успехи. Същото е и с Райън. Той познава отлично клуба и публиката ще го подкрепи", каза още бившият капитан на английския национален отбор. 

В неделя Юнайтед гостува на Сити в дербито на Манчестър, което ще даде отговор дали "червените дяволи" все още имат някакви шансове да играят в Шампионската лига през следващия сезон. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS