Отборът на Уулвърхемптън стигна да второ поредно реми във Висшата лига, след като във втория кръг отказа да се примири и се добра до домакинско 1:1 срещу гостуващия Манчестър Юнайтед. Гостуващият тим със сигурност има много повече за какво да съжалява, след като имаше аванс на почивката, а скоро след невероятно красивия изравнителен гол на Рубен Невеш „червените дяволи” пропиляха дузпа чрез Пол Погба.

Така след 4:0 над Челси в първия кръг тимът на Оле Гунар Солскяер показа откъде могат да дойдат проблемите за норвежкия наставник. През откриващите 45 минути „червените дяволи” се представиха солидно, но тогава липсваше интензивната преса на „вълците”, които излязоха преобразени за втората част.

Първото полувреме определено беше белязано от желанието на домакините да оставят топката в притежание на Манчестър Юнайтед. Това обаче не произведе търсения резултат, тъй като футболистите на Оле Гунар Солскяер комбинираха добре, макар и трудно да излизаха до чисти ситуации. Същото в пълна степен важеше и за Уулвс, чийто опити за контратаки биваха своевременно задушавани.

Реално Юнайтед успя да открие резултата с първата си истински опасна атака. Това се случи в 27-ата минута, когато гостите сравнително безпроблемно със серия от пасове пренесоха действията от собствената половина към наказателното поле на съперника. Там Рашфорд блесна с пас в коридор за Антони Марсиал, който стигна топката на 8-9 метра от целта и с кинжален шут към близкия горен ъгъл матира вратаря Руи Патрисио – 1:0.

В края на полувремето Марсиал при малко повече концентрация можеше да увеличи аванса на гостите. Райън Бенет допусна досадна и почти фатална грешка, подарявайки топката на нападателя пред границата на пеналта. Единствено лека техническа несръчност на тарана позволи на Руи Патрисио да предотврати опасността.

След паузата домакините показаха сериозни признаци на активизация, за което немалка роля изигра влезлия като смяна Адама Траоре. Именно той спечели нарушение в 54-ата минута, а при центрирането на Жоао Моутиньо Раул Хименес изскочи на първа греда и по страхотен начин отклони топката с глава към обратния ъгъл. Давид де Хеа не мръдна дори когато топката срещна дясната греда и се удари в тялото му, а по някакъв начин защитата на „червените дяволи” се справи.

Нищо обаче не можеше да се притече на помощ на испанския страж секунди по-късно. Уулвс изпълни ъглов удар отдясно по атаката, а отиграването изглеждаше репетирано на тренировъчните игрища. С пас по земя Моутиньо намери намиращия се в дъгата Рубен Невеш, който овладя кълбото и след като го нагласи на магичния си десен крак, нанесе безобразно прецизен шут, който се отклони от напречната греда и навести мрежата – 1:1. Болшинството фенове на "Молиню" обаче трябваше да прекарат няколко минути в нервно очакване, тъй като попадението известно време беше проверявано чрез системата ВАР.

Десет минути по-късно целият труд на домакините беше застрашен след индивидуално изригване от Пол Погба. Халфът първо опази топката под напора на съперников играч, а после се устреми напред и в наказателното осъществи двойно подаване с Марсиал. Това го остави на  скорост срещу Конър Коуди, който посегна рисково с десния крак и препъна французина. Погба сам пристъпи към изпълнението и стреля силно, ала не дотам прецизно. Руи Патрисио плонжира вдясно и отби топката далеч от вратата си.