Ръководството на Манчестър Юнайтед  и звездата на клуба Давид де Хеа преговаряха цяла година за новия договор на стража, но най-накрая стигнаха до споразумение. Испанецът ще парафира веднага след завръщането на отбора от предсезонното му турне. 

Той има още 12 месеца от настоящата си сделка с "червените дяволи" и у шефовете съществуваше притеснение, че може да си тръгне като свободен агент през 2020 г. Въпреки че през миналата кампания направи най-слабия сезон в кариерата си, вратарят продължава да е смятан за един от най-добрите в света на позицията си. 

Според вестник "Сън", той е приел последното предложение, отправено от клубното ръководство в дните преди началото на летния лагер. То е било за феноменалната седмична заплата от 350 хил. паунда, което ще го изравни по пари с Пол Погба и ще го остави само зад Алексис Санчес по възнаграждение. Чилиецът прибира по 505 хил. паунда седмично. 

Новият договор ще задържи Де Хеа на "Олд Трафорд" за още четири сезона, а клубът ще има опция едностранно да задейства и пети такъв по собствено усмотрение. Това означава, че той ще е в клуба минимум до 2024 г., а евентуално и до 2025 г., когато вече ще доближава 35-ата си годишнина и това може да се окаже последният голям договор в кариерата му.