Феновете на английския футбол определено не могат да се оплачат от 14-ия кръг във Висшата лига. Защото той предложи няколко дербита, страхотни двубоя както и много красиви, и най-вече куриозни, голове.

Няма как да не започнем обзора на кръга с последния мач от горещата неделя. В дербито на Мърсисайд видяхме един от най-куриозните голове в историята на Премиършип, а с него Дивок Ориги дълбоко в продължението донесе успеха на Ливърпул с 1:0 над Евертън. В големия грешник се превърна вратаря на "карамелите" Джордан Пикфорд и...напречната греда. След края на мача много дискусии предизвика бурната реакция на Юрген Клоп.

Когато става дума за щураци, Клоп няма равен!
Клоп: Не мога да обясня как се почувствах след гола ни
Бивш играч иска арест за Юрген Клоп
Наставникът на Евертън: Никой не очакваше този гол
Антигероят за Евертън: Дребна грешчица, няма да ми повлияе
Клоп скастри операторите на терена след мача с Евертън


Малко по-рано пък в чудесно лондонско дерби Арсенал победи Тотнъм с 4:2 след обрат от 1:2. Пиер-Емерик Обамеянг вкара два гола, а Лаказет и Торейра донесоха крайния успех, с който "топчиите" изравниха "шпорите" са четвъртото място в класирането.

Почетино нахока своите играчи за мелето срещу Арсенал
Банан по Оба-Оба вкара фен на Тотнъм зад решетките
Пиер-Емерик Обамеянг - най-доброто наследство на Арсен Венгер


Това не бе единственото лондонско дерби в кръга, след като по-рано в неделния ден Челси победи Фулъм с 2:0 след голове на Педро Родригес и Рубен Лофтъс-Чийк.

Маурицио Сари: Най-важна е победата


И докато Ливърпул се измъкна инфарктно, Манчестър Сити продължи да печели комфортно, този път 3:1 като домакин на Борнемут с голове на Бернардо Силва, Рахийм Стърлинг и Илкай Гюндоган.


В същото време мъките на Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо нямат край - 2:2 като гост на Саутхемптън. Ситуацията можеше да бъде и по-драматична, след като "светците" набързо поведоха с 2:0 чрез Армстрог и Седрик Соареш, но още преди почивката Лукаку у Андер Ерера възстановиха равенството. Това се оказа фатално за мениджъра Марк Хюз, който в понеделник бе уволнен.

Скандал в съблекалнята: Жозе посочи с пръст вируса
Моуриньо: Рашфорд е моето лудо куче
Саутхемптън изпрати „по живо по здраво“ Марк Хюз


В останалите мачове:

Лестър - Уотфорд 2:0

Магията на футбола: Невероятни жестове между феновете на Уотфорд и шефовете на Лестър


Нюкасъл - Уест Хем 0:3


Хъдърсфийлд - Брайтън 1:2


Кристал Палас - Бърнли 2:0


Кардиф - Уулвърхемптън 2:1