Шотландецът Дейвид Мойс е пред уволнение. Мениджърът на Манчестър Юнайтед пое тима след напускането на сър Алекс Фъргюсън, който си тръгна с достойнство. Лично Фърги посочи Мойс за заместник, но той се провали. Счупи куп антирекорди, не успя да наложи своя стил, манталитет, почерк, провали се в Шампионската лига, ФА Къп. Част от водещите играчи на "червените дяволи" пожелаха да си тръгнат.

Семейство Глейзър ще вземат единственото правилно решение с уволнението му, стана ясна и причината за забавянето на раздялата, а тя е финансова.

Ако Мойс беше треньор в Италия досега щеше да бъде уволнен поне 3 пъти, ако шотландецът беше начело на Палермо президентът Дзампарини досега да го е изхвърлил не един, а цели 33 пъти.

"От поставените цели през този сезон не успяхме да реализираме нито една", това изречение на Фил Невил характеризира всичко.

В медиите се появиха и информации за търкания между играчите и Мойс, а това неминуемо разваля атмосферата в съблекалнята. Феновете също са срещу Мойс, и не само те. Евертън се представя повече от добре в шампионата на Англия, а това става без участието на шотландеца в клуба.

Единственото нещо задържащо Мойс начело на Юнайтед до този момент е и влиянието на сър Алекс Фъргюсън. Лично той доведе Мойс на "Олд Трафорд" с 6-годишен договор. Идеята беше, че след напускането на Фърги Юнайтед няма да се промени, но това не се случи и отборът се превърна в средняк.

Фъргюсън успя, но той се променяше през годините, изгони куп звезди от съблекалнята, но запази ореола на победителите, Мойс не успя и единственото решение е напускане.