Забелязвате ли нещо? Челси подаде жалба срещу съдийството на Марк Клатенбърг в дербито с Манчестър Юнайтед, но никъде не визира конкретните груби грешки, ощетили „сините“. Нито незаслуженото изгонване на Фернандо Торес, нито победния гол от засада на „червените дяволи“. Нищо, че цял свят видя реферското рамо и се възмути.

От Челси тръгват тънко да клатят Клатенбърг. И даже не да го клатят, а направо да го брулят с расистки обвинения. Казал нещо расистко на Джон Оби Микел. Само Клатенбърг и Микел най-вероятно знаят имало ли е такива реплики, или те са родени от злия гений на сладкото отмъщение.

В Англия темата за расизма е много болезнена. Именно Челси си пати от това, тъй като капитанът му Джон Тери и вчера не игра, понеже изтърпява санкцията си за случая с Антон Фердинанд. Съвсем друга тема е дали на Острова не преекспонират твърде много проблема с расизма, от което, на теория, може да започнат да наказват и несправедливо. Просто вероятност, нищо повече.

Макар че какво несправедливо може да има в едно евентуално наказание за този английски съдия?! Просто поводът би бил друг, а не реалният.

Иначе играчите на Манчестър Юнайтед с пълно основание могат да си поръчат фланелки с надписа „Защо само ние?“ Както го направи градският им съперник Марио Балотели. Но няма да го направят, защото не е в тяхна полза. А пък и са наясно.