Българската звезда на футбола Димитър Бербатов разкри амбициите си да преследва треньорска кариера, когато официално обяви края на дните си като активен играч. И разкри какво е вдъхновението му - настоящият мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер. 

Норвежецът водеше резервния тим на "червените дяволи", докато благоевградчанинът беше там, а получи шанса да ръководи първия състав малко преди Коледа през 2018 г. и в началото тръгна изключително вдъхновено. А това явно е надъхало и българина. 

"Да видя човек като Оле начело на Юнайтед е нещо хубаво. Това е знак, че клубът дава шанс за изява на бившите си играчи. Гледам го и си казвам, че е моментът и аз да си изкарам треньорския сертификат. Ако работя здраво и се докажа, един ден може да получа същия шанс като него", заяви Бербо пред вестник "Дейли Стар", като добави, че това е по-скоро дългосрочна перспектива пред него. 

"Това ще се случи един ден, не точно сега. Първо трябва да съм готов, а после да изкарам необходимите сертификати и дипломи. Всеки играч си мисли, че може да бъде велик треньор, но при мен не е такъв случаят. Знам, че всичко се постига с работа", сподели Бербатов и разкри преките си впечатления от Солскяер. 

"Много добре си спомням Оле, защото често оставах след тренировките, когато той ни даваше съвети как да се пласираме, как да бъдем убийствено точни в наказателното поле. А знаете, че той е боф в наказателното поле. Определено много ми помогна. Мнозина от нас оставаха след заниманията да го слушат. Наистина е бог", заяви още Бербо пред изданието.