Легендата на английския футбол и Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм смята, че Оле Гунар Солскяер заслужава похвала за представянето си като мениджър на „черевените дяволи“ и споделя, че той притежава една ключова черта на сър Алекс Фъргюсън.

В момента под ръководството на норвежецът Манчестър Юнайтед е пети във Висшата лига, стигна до 5-ия кръг във ФА Къп и е на 1/16-финал в Лига Европа.

Бекъм чувства, че Солскяер ще получи подкрепата на феновете заради постиженията си на „Олд Трафорд“ като играч, а също, защото е възпроизвел философията на Фъргюсън и никога не критикува публично отбора.

„Мисля, че се справя добре“, заяви Бекъм пред Sky Sports. “Фактът, че той пое тима в труден момент и го разви, също така продължава да бъде позитивно настроен към играчите. Това нещо той е научил от Фъргюсън. Той никога не критикува футболист публично, Оле е абсолютно същия“, добави още той.

„Солскяер все още се учи, но е готов да защити играчите си и Манчестър Юнайтед. Всички фенове са зад него, защото той е страхотен човек, а и заради това, което е направил през годините за клуба“, каза англичанинът.

Бекъм, който вече е собственик на тима от МЛС Интер Маями, заяви, че остава запален фен на Манчестър Юнайтед. Но приема факта, че в момента е много трудно клубът да продължи да печели трофеи след пенсионирането на Фъргюсън и напускането на ключовеи футболисти.

„Мисля, че когато сте голям клуб като Манчестър Юнайтед и имате успехи, не сте свикнали на спадове. Но сега други отбори печелят трофеи, но това ще се промени“, заяви Бекъм. „Когато Манчестър Сити и Ливърпул постигнат успех, ще се говори винаги за това. В момента има преходен период, особено след напускането на сър Алекс“, добави още той.

„Дали ми е трудно да ги гледам сега? Не, защото съм истински фен на Манчестър Юнайтед и каквато и да е ситуацията, обичам да ги гледам как играят. Но да се надяваме, че тази ситуация няма да продължи още дълго. Трябва да се спечели трофей, защото Манчестър Юнайтед е един от най-големите клубове в света и не много от тях имат такива традиции“, заяви Бекъм.