Новият мениджър на Арсена Унай Емери е твърдо решен да заздрави максимално централната линия на терена на „артилеристите”. След като медиите в Испания пуснаха слух, че Емери преговаря с бившия си играч от Севиля – Стивън Н’Зонзи, то английските издания твърдят, че отборът от Северен Лондон иска да привлече като свободен агент и Маруан Фелайни.

Белгийският опорен халф е с изтичащ договор на „Олд Трафорд” и по всичко личи, че той няма да бъде подновен, след като отказа нов двугодишен такъв от борда на „червените дяволи”. Фелайни иска значително увеличение на своята заплата, която сега възлиза на 80 хиляди паунда на седмица, докато от Юнайтед не са съгласни на драстично увеличение на възнаграждението му.

Италианският гранд Милан също проявява интерес към услугите на централния полузащитник, но според „Metro”, Арсенал се пуска в надпреварата за подписа на бившия футболист на Евертън.

Според изданието главният скаут на „топчиите” Свен Мислинтат ще се заеме лично с преговорите с представителите на белгиеца.

30-годишният Фелайни пристигна на „Олд Трафорд” през 2013-а година след сделка за 27,5 милиона паунда от Евертън. Играчът бе неизменен титуляр при Дейвид Мойс и Луис ван Гаал, но при португалецът Жозе Моуриньо прецени, че Фелайни е по-полезен от скамейката, а това не се понрави на белгиеца.