След 12-ият кръг в Премиършип Манчестър Сити продължава да доминира над съперниците си в Англия. Този път обаче успехът бе по-специален, защото дойде в градското дерби с Юнайтед. Едва ли някога "гражданите" са били толкова изявен фаворит срещу "червените дяволи", а букмейкъри бяха прави, защото момчетата на Пеп Гуардиола нямаха особени трудности със съперника.

Давид Силва и Серхио Агуеро реализираха първите два гола преди Антони Марсиал да върне надеждите с попадение от дузпа. В самия край обаче Илкай Гюндоган сложи точка на спора. Дербито на Манчестър бе последният двубой от кръга и с успеха Сити се възползва максимално от грешките на Челси и Арсенал по-рано през деня.

Гуардиола засипа с похвали своите футболисти след победата в дербито
Моуриньо: Допуснахме много грешки, за които си платихме

И двата лондонски тима пропуснаха да победят у дома. На "Стамфорд Бридж" Челси пропусна куп шансове пред вратата на Джордан Пикфорд, който бе големият герой и с огромна заслуга за крайното 0:0. Така авансът на Сити пред Челси вече е 4 точки.

Сари обясни как ще се отразят загубата на точки на шампионските амбиции на Челси

На "Емирейтс" пък Арсенал бе близо дори до шокираща загуба от Уулвърхемптън. Иван Кавалейро откри за "вълците" в 13-ата минута, а до самия край "топчиите" така и не успяваха да сътворят нещо много опасно в предни позиции. Все пак в 86-ата минута Хенрик Мхитарян донесе точката. Така Арсенал вече има три поредни равенства и с 24 точки е на цели 8 зад Сити.

Е, в неделя имаше и друг отличник освен Сити. Това бе Ливърпул, който спечели с 2:0 домакинството си на Фулъм след голове на Мохамед Салах и Джердан Шакири. Мърсисайдци остават на 2 точки зад Сити, а Фулъм е последен с 5 и нищо чудно това да се окаже последният двубой на Славиша Йоканович.

Йока: Съдията обиди мен, отборът ми и феновете

Сред лидерите в първенството в събота игра единствено Тотнъм, който измъкна с 1:0 гостуването си на Кристал Палас. Единственият гол дойде от неочакван герой - аржентинският талант Хуан Фойт.

В останалите двубои:

Кардиф Сити - Брайтън 2:1

Хъдърсфийлд - Уест Хем 1:1

Лестър - Бърнли 0:0

Нюкасъл - Борнемут 2:1

Саутхемптън - Уотфорд 1:1