Заемащият до момента длъжността спортен директор в клуба Емануел Луканов е новият старши треньор на ФК Фратрия (Варна), съобщиха от най-младия футболен отбор по Черноморието.

От октомври 2023-а година, когато се раздели с Етър (Велико Търново), Луканов изпълнява длъжността спортен директор на клуба и сменя досегашният треньор на отбора Александър Бабич. Договорът на Бабич с клуба е прекратен по взаимно съгласие, а до три дни той ще бъде представен като наставник на борещия се за оцеляването си в efbet Лига Пирин (Благоевград).

Като спортен директор Луканов е участвал в сформирането на отбора и е добре запознат с възможностите на играчите, което е и причина да му бъде гласувано доверие от собственика Виктор Бакуревич.

"Новият наставник вече беше официално представен на отбора днес, а от утре ще започне работа на терена. Желаем му успешна кариера и щастливи мигове със червено-бялата фланелка!", написаха от ръководството на Фратрия Варна.

В момента Фратрия е на 3-о място в Североизточната Трета лига с 31 точки. Преди началото на пролетния дял те изостават на 1 от Лудогорец III и Черно море II.