Бившият капитан на Манчестър Юнайтед и национал на Англия - Гари Невил сподели мнението си за расисткия скандал, който се разрази по време на дербито на Манчестър снощи. "Червените дяволи" спечелиха с 2:1, но много от коментарите в Англия след мача бяха свързани с расистките обиди към Фред от страна на феновете на Сити.

Инцидентът, който прикова вниманието, бе в момент, в който бразилецът опита да изпълни ъглов удар през второто полувреме. Той и Джеси Лингард бяха нападнати с обиди и с хвърляне на предмети от страна на стоящите наблизо привърженици на "гражданите".

След двубоя Гари Невил, който коментира двубоя за "Скай Спортс", изрази много силна позиция за случилото се, като дори обвини министър-председателя на Великобритания - Борис Джонсън за увеличаване на расизма в обществото и спорта.

"Министър-председателят говори за миграцията в тази страна и как хората, които идват, трябва да имат определено ниво. Ситуацията се влоши последните няколко години в тази страна и не само във футбола. Излиза извън контрол", сподели той.

"Ние съдим българите, които идват, и яростно ги атакуваме. Тези 30, 40 привърженици от България, които демонстрираха расизъм към английските играчи в този мач. Това не се случва само в България. Случва се в нашата страна, в нашето първенство. Ние винаги съдим другите страни за това как се справят с расизма, но ние също не се справяме добре”, коментира още той.