Разговаряме с Емил Йорданов, председател на българския фен клуб на английския гранд Манчестър Юнайтед. Темите са интересни и със сигурност ще предизвикат интерес в привържениците на "червените дяволи" в България.

- След силния сезон за Юнайтед как виждате представянето на тима през изминалия сезон?  
- Представянето на отбора, след назначаването на Моу, не може да се каже, че е било лошо, 3 купи във витрината на Юнайтед не е лошо, но в много моменти, ние като фенове искахме да виждаме по красива игра от нашите момчета. Много пропуски направихме, особено на "Олд Трафорд" и отбори, които до преди години се молеха, с по малко голове да си тръгнат, то сега ни взеха точки. Но за всичко това си има обяснение и искрено се надявам, новия сезон да е коренно различен. 

- Как се отразява представянето на тима под ръководството на Жозе Моуриньо? 
- Аз изключително много се радвам, че Моу е мениджър на Юнайтед, още като пристигна за първия си престой в Челси, си казах, това е човекът за нас, след като се оттегли Съра. Той имаше изключително трудната задача, да спечели съблекалнята, той е уникален тактик и психолог. Знае, кое и как да направи. За мен, най-важното в него е, че той има огромното желание да бъде мениджър на Юнайтед и от там тръгва всичко за него. Успехите тепърва предстоят за нас с Моу. 

- Как премина сезона за фен клуба на Юнайтед? Какви бяха позитивите?
- За фен клуба, беше много позитивна година, много нови членове. Почти на всички домакински мачове, имаше присъствие на фенове от клуба, като най-голямата група от 90 човека, посети два мача на Юнайтед с Уест Бром и Евертън, за което получихме много адмирации от Юнайтед. Срещнахме се с две легенди - Дейвид Мей в хотел Футбол, специално за нас и Артър Албистън, който бе на 3-дневно посещение в България, съчетано с националния ни събор във Велико Търново - 28-30 април 2017. Турнирът за деца лишени от родителски грижи, който проведохме, този път финалите бяха на стадион Ивайло, което за нас и децата, бе голяма чест. 

- Феновете на Юнайтед в България са много, как един неутрален фен може да се запише във фен клуба, и какви са неговите предимства?  
- Всеки който подкрепя Манчестър Юнайтед в България, може да стане част от фен клуба. През нашия сайт - United.bg, се попълва молба за членство, ние се обаждаме на всеки лично и разговаряме. Когато се заплатят необходимите такси за това, в Англия и България, той получава съответния мембършип пакет, карта и артикули. Това му дава предимство да може да посети мач на Юнайтед, тъй като ние сме признат фен клуб, имаме гарантирани билети за всички домакински мачове на Юнайтед, организираме групови посещения и всеки може да се включи и да се докосне до тази магия - Манчестър Юнайтед. Но най-важното за това членство е, че всеки се чувства горд от това. 

- Как се сплотява организираната общност на "червените дяволи" в България? 
- Най-вече с националните събори, които се организират всяка година, понякога и по два. Разбира се, като се събираме заедно да гледаме мачовете на Юнайтед, на детските турнири и разбира се, като пътуваме до Манчестър. 

- Какви са целите на фен клуба за идващия нов сезон? 
- Влизане в топ-10 на клубовете от цял свят.  

- Очакванията ви за представянето на Юнайтед във Висшата през новия сезон? 
- Шампиони, за нас друго очакване няма.