Реал Мадрид победи тима от НБА Далас Маверикс със 127:123 в контролна среща, която се игра в испанската столица.

Звездата на американския тим Лука Дончич игра само 5 минути заради контузия на прасеца и завърши с 9 точки и 1 асистенция срещу бившия си тим.

"Чаках този мач цяло лято. С изключение на това, че не успях да играя повече, всичко беше много специално. Целият ден беше много специален", коментира баскетболистът.

Дончич се присъедини към Реал Мадрид, когато бе 13-годишен, а след това през 2018-а спечели титлата в Евролигата и в испанското първенство, ставайки най-младият състезател, избран за Най-полезен играч в двата турнира като 19-годишен преди да се насочи към Националната баскетболна асоциация (НБА).

През 2018 година Лука Дончич бе избран под номер 3 в драфта на НБА от Далас Маверикс, а още следващата година стана Новобранец номер 1 и попадна в Идеалната петица в лигата в последните четири сезона. Дончич има и европейска титла с националния отбор на Словения от шампионата на Стария континент през 2017-а. 

Кайри Ървинс също пропусна двубоя за Маверикс.

Най-добър за тима на Джейсън Кид беше Тим Хардуей Джуниър с 21 точки. По 13 добавиха Данте Екзъм, Джош Грийн и Дуайт Пауъл.

За Реал най-полезен беше Факундо Кампацо с 20 точки, 6 борби и 8 асистенции. Серхио Люл добави 19, а Венсан Поарие оформи "дабъл-дабъл" - 19 точки и 10 борби. Гершон Ябуселе приключи с 18 точки и 9 борби.

Последната контрола на Далас преди началото на сезона ще бъде на 20 октомври срещу Детройт като всички в тима се надяват дотогава Лука Дончич да бъде възстановен. /БТА