Ръководството на Рома отправи индиректно послание до Манчестър Юнайтед да храни надежди, че ще може да привлече халфа Кевин Строотман.

Холандският национал не е играл от месец март насам заради контузия в коляното, която го извади от сметките и за Мондиал 2014.

Макар опорният полузащитник все още да не е приключил дългия си път към завръщане в игра, напоследък все по-усилено се шуми, че „червените дяволи“ ще използват новия си наставник Луис ван Гаал като коз в преследването на отколешната си трансферна цел.

Англичаните искаха Строотман още докато последният играеше за ПСВ Айндховен в родината си, ала холандецът предпочете да играе на „Олимпико“. Ако нещата зависят от шефовете на Рома, статуквото няма да се промени в скоро време.

„Нямаме търпение да видим Кевин отново в игра“, коментира генералният мениджър на „римските вълци“ Мауро Балдисони. „Той ни липсва много, но се приближава все повече и повече до своето завръщане. Горди сме, че Кевин е част от нашия отбор, и той не се продава“, допълни Балдисони.