Манчестър Юнайтед отново не успя да победи ПСВ Айндховен, и завърши 0:0 на "Олд Трафърд" срещу холанския тим.

"Филипсите" победиха Юнайтед в първия кръг от група В на Шампионската лига, и сега отново взеха важна точка от същия съперник.

След победата на Волфсбург над ЦСКА Москва с 2:0 в другия двубой от групата, немският отбор е лидер с девет точки, Ман Юн има осем, ПСВ е със седем, а ЦСКА с четири.

В битките от последния кръг ще се реши всичко, като има всевъзможни варианти за крайно класиране.

Волфсбург приема Ман Юнайтед на 8 декември, а ПСВ е домакин на ЦСКА Москва. Юнайтед и Волфсбург все още не са сигурни за продължаване в Шампионската лига, но не могат да отпаднат изцяло от евротурнирите. Ако ЦСКА победи ПСВ обаче, може да си спечели място в Лига Европа. Успех на ПСВ и точка или победа на Волфсбург обаче изхвърлят Ман Юнайтед от Шампионската лига.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


На "Олд Трафорд" Юнайтед изобщо не впечатли срещу ПСВ, и въпреки че имаше инициативата, така и не стигна до много интересни голови ситуации.

Морган Шнайдерлин и Антони Марсиал имаха по-любопитни възможности през първото полувреме, а Йорит Хендрикс можеше да разочарова Давид Де Хеа.

Джеси Лингард не успя да открие с глава в самото начало на второто полувреме, а по-късно отново той пропусна може би най-чистата възможност, четвърт час преди края.

Луис Ван Гаал пусна в игра рано през вторите 45 минути Маруан Фелайни и Ашли Йънг, а чак в 85-та минута се появи Хуан Мата.

Ман Юнайтед обаче не стигна до нищо по-сериозно, и със сиво и апатично нападение, без никой да поеме отговорност, се наложи да се задоволи само с точка, и да се бори за класирането си като гост в Германия.

За ПСВ остава сравнително по-лесното - да вземе поне точка от ЦСКА в Айндховен, и така да си гарантира евроквота, а с победа - да чака и добър резултат във Волфсбург, за да продължи в Шампионската лига.