Манчестър Юнайтед разгроми Фенербахче с 4:1 в мач от третия кръг на група А в Лига Европа. С отлично представяне на Пол Погба, който реализира два гола в срещата, Юнайтед натрупа 6 точки на първото място във временното класиране в групата.

Втори е Фейенорд, който победи Заря Луганск с 1:0 и също има 6 точки. Тимът на Фенербахче, който инкасира първо поражение в групата, заема третата позиция във временното класиране с 4 точки, а Заря е на последното четвърто място само с 1 точка в актива си.

След не особено убедителното представяне от началото на груповата фаза, сега „червените дяволи“ записаха впечатляващ успех.

С Уейн Рууни в стартовия състав, домакините поведоха набързо с 2:0 в рамките само за 3 минути през първото полувреме. На два пъти бяха отсъдени дузпи, които Пол Погба и Антони Марсиал превърнаха в голове в 31-ата и 34-ата минута. Хуан Мата бе съборен в наказателното поле за първата дузпа, а три минути по-късно реферът не се поколеба отново да посочи бялата точка.

Последва изключително попадение на Погба в добавеното време на първото полувреме за 3:0.

Фенербахче имаше своя шанс в 37-ата минута след хубав индивидуален пробив на бразилеца Соуса, който успя да стреля, но Давид де Хеа внимаваше.

Само три минути след подновяването на играта за второто полувреме Манчестър Юнайтед прекърши всякакви надежди на Фенербахче за евентуален обрат, вкарвайки четвърти гол. Уейн Рууни намери Джеси Лингард, който реализира за 4:0, а това бе първо негово попадение за сезона.

Робин ван Перси можеше да намали за турския състав в 60-ата минута, но стреля край лявата греда. Холандецът все пак се разписа в 83-ата минута. Перси получи от Мануел Еменика удобна топка и бе точен за 4:1, с което оформи и крайния резултат.

В другата среща от групата Фейенорд победи Заря Луганск с 1:0, записвайки втора победа. За украинците пък загубата бе втора в групата.

Домакините от Холандия бяха по-активни и в 7-ата минута Николай Йоргенсен отправи добър удар, но стражът на Заря спаси. Десетина минути по-късно Бибаб Басачикоглу надскочи защитата на съперника, но изстрелът му с глава мина над гредата.

В 38-ата минута Рик Карсдорп също пропусна удобен шанс за попадение за Фейенорд, но в 55-ата Николай Йоргенсен не сгреши. 25-годишният нападател овладя след прецизен пас и с чудесен удар вкара за 1:0.

До края двата тима не успяха да си отбележат нов гол, а Фейенорд се поздрави с успеха в третия кръг от група А.