Фенербахче оглави група А в Лига Европа, а грандът Ман Юнайтед остана на трета позиция, след като турският тим постигна победа с 2:1 в мача между двата състава в Истанбул.

Фейенорд пропусна шанса да излезе на първо място, като не победи Заря Луганск, а завърши само 1:1 в Украйна.

Така след четири мача, Фенербахче и Фейенорд имат по 7 точки, Ман Юнайтед е с 6, а Заря с 2.

В следващия кръг, на 24 ноември, Фенербахче приема Заря, а Юнайтед е домакин на Фейенорд.

Фенербахче стигна заслужено до успеха над Ман Юнайтед пред пълните трибуни на „Шюкрю Сарачоглу”. Домакините реализираха два страхотни гола, а чак в последната минута капитанът на гостите Уейн Рууни върна едно попадение.

Резултатът бе открит още във втората минута, с уникален гол на Муса Соу със задна ножица

Лошите новини за Жозе Моуриньо не свършиха с гола пасив, като в 30-та минута Пол Погба напусна принудително, след като получи удар. На негово място се появи Златан Ибрахимович.

Маркъс Рашфорд направи интересна атака в 34-та минута, като навлезе отдясно в пеналта, и опита хитър удар, но Волкан Демирел се намеси и отрази пред Златан Ибрахимович.

Ибрахимович изпусна нервите си в 34-та минута, когато след единоборство със Симон Кяер, последният му поиска обяснение за грубата игра, но шведът хвана съперника си за лицето. Всичко остана без последствия от главния арбитър Милорад Мазич.

Моуриньо пусна в игра Хуан Мата в началото на второто полувреме, а в 15-та минута от него се появи и Хенрик Мхитарян. Мхитарян не бе играл за Юнайтед от 10 септември.

Тоталният шок бе завършен за Ман Юнайтед в 59-та минута, когато Джърмейн Ленс реализира нов красив гол, директно от пряк свободен удар. Фаулът бе отсъден за нарушение на Златан пред наказателното поле.

Емануел Еменике, влязъл като смяна малко по-рано, можеше в 68-та минута да реши напълно мача, като излезе очи в очи с Давид Де Хеа, след грешка в защитата на гостите. Де Хеа обаче се намеси решително и спря Еменике.

Уейн Рууни, който бе титуляр и капитан на Юнайтед в мача, върна един гол чак в 89-та минута. Той отправи удар от движение, без подготовка, от 15-тина метра, и направи 2:1.

Рууни подобри рекорд на Рууд Ван Нистелрой, като вече има 37 гола в евротурнирите с екипа на Манчестър Юнайтед.

Чак тогава обаче гостите започнаха масирано да притискат съперника, и създадоха няколко разбърквания в пеналта, но без резултат. В третата минута на добавеното време футболистите на Ман Юнайтед протестираха за игра с ръка в наказателното поле, но Мазич не сигнализира за такава.

В другия мач от групата Заря Луганск и Фейнорд завършиха наравно 1:1.

Николай Йоргенсен откри в 15-та минута за холандския тим, като с глава засече перфектно центриране на Дирк Каут.

Само за две минути Ерик Ботегин се превърна в големия грешник за Фейенорд, след като си изпроси два жълти картона и бе изгонен. Втория си картон той получи за игра с ръка в наказателното поле, което рефлектира и в дузпа.

Така Заря изравни в 44-та минута, като Рафаел Форстър първо не успя да вкара от бялата точка, и Брад Джоунс отрази, но Форстър засече рикоширалата топка пак в мрежата.

Второто полувреме бе по-спокойно, а арбитърът лиши Заря от победата, като не зачете заради засада попадение на Владислав Кулач в 62-та минута.