Холандската звезда Робин ван Перси няма намерение да напуска Манчестър Юнайтед и ще се бори за мястото си в тима. Според вестник "Сън", нападателя е отказал предложение от турския гранд Фенербахче. 

"Фенерите" са предложили 1 млн. евро месечна заплата на футболиста, което щеше да го направи най-скъпоплатеният играч в Източна Европа. Но Ван Перси е отказал и е заявил, че ще се бори за мястото си на "Олд Трафорд". 

Холандецът беше една от последните покупки на сър Алекс Фъргюсън през лятото на 2012 г. Нападателят имаше основна заслуга за последната титла на "червените дяволи" от 2013 г., но напоследък е измъчван от много травми и не е в същата форма. 

Договорът му с клуба е до 2017 г., като ако го изпълни докрай, каквито са намеренията му, ще бъде на 34 години. С времето обаче травмите продължават да се увеличават и това не се харесва на новия мениджър Луис ван Гаал. 

Ван Перси ще се завърне след двумесечно отсъствие на терена този уикенд в мача с Евертън. До края на сезона на Манчестър Юнайтед му остават още само четири мача, в които просто трябва да задържи позицията си в Топ 4 на Премиършип, защото за друго няма шанс.