Легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел сподели положителното си отношение към шведския национал Златан Ибрахимович. Бившият вратар похвали звездата на Пари Сен Жермен.

Преди време в медиите се появи информация, че нападателят може да акостира на „Олд Трафорд“, но това все още не му се е отдало в богатата кариера.

Златан Ибрахомович носи екипите на Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан и сега на ПСЖ.

Независимо, че никога не е играл в Англия, Петер Шмайхел счита, че нападателят много бързо би се адаптирал към местния футбол на игра.

„Това, което Златан прави за ПСЖ е невероятно. Имаше слухове през изминалото лято, че може да подпише с Манчестър Юнайтед. Както вече казах, той е роден да играе за Юнайтед“, коментира Петер Шмайхел.

„Защо Ерик Кантона беше толкова добър, когато беше в Юнайтед и не толкова силен в Лийдс или Франция? Заради Манчестър Юнайтед. В този отбор имаш дадена свобода, но и отговорности. Нас не ни интересува кой си или какъв си, интересува ни само какво правиш на терена и с какво влияние имаш в отбора. Ако не уважаваш това, напускаш тима“, коментира Шмайхел.