Противно на очакванията на мнозина, холандският нападател Робин ван Перси се появи на сбора на Манчестър Юнайтед за подготовката за новия сезон. В Англия вярваха, че той ще премине във Фенербахче още през уикенда и въобще няма да се появява в Англия. 

Звездата обаче изненада всички и се появи за първата тренировка на "червените дяволи". Това в никакъв случай не означава, че кариерата му ще продължи на "Олд Трафорд", пише Goal.com. 

Според изданието, Ван Перси и агентът му вече са в преговори с ръководството за прекратяване на настоящия му контракт. Той е до лятото на следващата година, а до изтичането му холандецът трябва да получи 12 млн. паунда. 

За да си тръгне като свободен агент, той трябва да се откаже от тази сума. В същото време, Юнайтед иска пари от този порядък, за да се раздели с нападателя си. Точно затова той преговаря за разтрогване на контракта по взаимно съгласие, за да може да отиде в новия си тим като свободен агент. 

Вариантите пред него за продължаване на кариерата са два. Той може да отиде във Фенербахче, въпреки че агентът му не е категоричен за тази опция, както и в италианския шампион Ювентус. Повече яснота трябва да има в следващите дни.