Нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси отрече информациите, че има сериозна травма на коляното, която е накарала мениджъра Луис ван Гаал да подпише с Радамел Фалкао. Такива версии се появиха в английския печат малко преди официализирането на договора с колумбиеца. 

Холандецът обаче се закле, че няма проблеми и отсъствието му в някои от мачовете на "червените дяволи" се дължи само на решенията на сънародника му на мениджърския пост. 

"Честно ви казвам, с ръка на сърцето, че съм здрав. Нямам контузия, няма да ходя в болница да ме оперират, нищо ми няма. Някои хора си измислят нещо за мен и започват да го тиражират, което е просто ужасно", сподели Ван Перси. 

Фактът, че не е контузен, прави конкуренцията в атаката на Юнайтед направо убийствена. Той, Уейн Рууни и Фалкао ще трябва да се борят за позициите напред, но това не плаши холандеца, който твърди, че не се притеснява от конкуренция. 

"Фалкао е голям футболист, но ще трябва да се бори за мястото си в отбора, както ще се наложи и аз да си го заслужа. Това обаче не ме притеснява, в такива големи клубове конкуренцията ни прави по-добри."

"Приветствам го при нас, но той ще срещне сериозна конкуренция за място в атаката ни", сподели Робин ван Перси пред "Фокс Спортс".