Бъдещето на японската звезда Шинджи Кагава не е свързано с Манчестър Юнайтед. Мениджърът Луис ван Гаал е преценил, че азиатецът няма да му свърши работа и го е сложил в трансферната листа. 

Според последните информации от Англия, Кагава е бил предложен на испанския Валенсия. От там са проявили сериозен интерес и са готови да предложат исканите от "червените дяволи" пари. Размерът им обаче не се съобщава. 

В последните дни се заговори, че интерес към него има от Борусия Дортмунд и Ювентус. И двата тима обаче не са излезли с официални оферти за него, а и явно не са склонни да платят голяма сума за него. 

Кагава отпадна от плановете на Ван Гаал след идването на Анхел ди Мария, а се очаква и още подсилване в предни позиции за "червените дяволи" до затварянето на трансферния прозорец и това прави японеца излишен. 

Атакуващият футболист дойде от Борусия Дортмунд през лятото на 2012 г. От тогава обаче не се представя особено добре, като има само 38 мача и шест гола за Юнайтед. Той беше една от последните покупки на легендата сър Алекс Фъргюсън.