Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не скри раздразнението си от равенството 1:1 навън срещу Челси в 25-ия кръг на Висшата лига. Холандецът заяви, че успехът е прилягал повече на неговия отбор, тъй като момчетата му са показали повече футболни аргументи.

„Червените дяволи“ успяха да открият резултата в 61-ата минута чрез Джеси Лингард, който вкара много красив гол във вратата на Тибо Куртоа. В първата минута на добавеното време обаче колективна грешка в защитата на Юнайтед позволи на Диего Коста да отбележи за домакините.

„Чувствам дълбоко разочарование, защото бяхме по-добрият отбор“, каза Ван Гаал. „Това се случва за пореден мач и пак не успяваме да победим. Имахме по-чистите положения и не спечелихме.“

„Изиграхме супер мач до финалните 15 минути. Те не държаха топката така, както очаквахме. Накрая нямахме късмети и получихме гол във вратата си. Не е за вярване. Сами не успяхме да вземем наградата си“, добави холандецът.

„Челси натискаше с дълги топки и повече агресия, но ние бяхме длъжни да държим топката и да бъдем нащрек, когато се отбранявахме. Не бива да риташ топката без мисъл в главата си. Имахме шансове за гол и след попадението ни, но не успяхме да отбележим пак. В мачове като този трябва да оползотворяваш възможностите си“, заключи Ван Гаал.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS