Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е Железният човек във Висшата лига. За нещо подобно намекна самият специалист в навечерието на голямата битка с Челси. Двубоят е в неделя от 18.00 часа и ще можете да го проследите в Gong Play по телевизия Диема.

Повод за изказването на Луис ван Гаал е фактът, че Жозе Моуриньо си позволява да дразни своите колеги с арогантно поведение. Холандският треньор обаче коментира, че е имунизиран срещу психологическите игри на Специалния.

„Направен съм от малко желязо. Така че имам защитен щит, железен щит. Всеки може да пише и говори каквото желае за мен, не мога да променя това. Отне ми много време, за да разбера това, не мога да го променя. Затова се научих да не реагирам и да вярвам в себе си, в моите играчи и в моя щаб. Това е най-важното“, коментира Ван Гаал.

„Всеки човек реагира по свой начин на това, което се казва за него. Вие трябва да попитате Моуриньо защо той е реагирал по този начин, не мен“, добави наставникът.

Въпреки всичко Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо са добри познати, като за първи път се срещат преди 17 години, когато холандецът включва португалеца в треньорския си щаб в Барселона.

Ибериецът изкарва три години на този пост, а заедно с Ван Гаал печелят два шампионски титли на Испания и Купата на Краля.