Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал смята, че рекордната покупка на тима Анхел ди Мария среща големи затруднения с адаптацията си към английския футбол.

Вчера аржентинецът беше сменен на почивката при успеха 2:0 над Съндърланд, като това бе поредното потвърждение за слабата форма, в която бившият ас на Реал Мадрид се намира. От началото на октомври играчът, за когото Юнайтед плати почти 60 милиона паунда, е вкарал само един гол.

„Когато един футболист не е изцяло в мача, трябва да го смениш“, коментира решението си Ван Гаал.

„Аз съм мениджърът и не мога да отрека това, което виждам. Трябва да дадем на Анхел малко повече време, за да се адаптира към Висшата лига, към високия английски ритъм. Това не е лесно“, допълни холандецът.

„Разбира се, обстановката също оказва влияние върху него, така е с всеки човек. Аз като мениджър имам задачата да контролирам тази обстановка. Ако той се нуждае от повече време, аз ще му го дам. Трудното, не само при Анхел, а също и при останалите играчи, е да привикнат към Висшата лига. Той трябва да свикне и с тукашната култура. Трябва да му дадем време, за да повиши увереността си. Той е човешко същество като мен и вас. Не бива да допускаме грешки“, завърши Ван Гаал.