Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер увери феновете на клуба, че няма да се паникьосва в търсенето на заместник на Оливие Жиру, който получи контузия при 2:2 с Евертън през уикенда.

Френският национал, който донесе точката на „Гудисън Парк“ с късен изравнителен гол, все още не е преминал подробни изследвания, които да установят сериозността на травмата. Поради тази причина се заговори, че наставникът на „артилеристите“ може да предприеме изненадващ ход и да привлече очевидно ненужния в Манчестър Юнайтед Дани Уелбек.

„Имаме достатъчно играчи на поста централен нападател. В Англия щом се окажеш с проблем, веднага те притискат да купуваш“, каза Венгер. „За съжаление мога да ви посоча някои клубове, които всеки път, когато загубят, казват, че може и да купят още играчи.“

„Предстои ни много важен мач (реванш срещу Бешикташ от плейофите на Шампионската лига) и нашият фокус попада върху него, а не върху трансферния прозорец. Научил съм едно нещо в тази работа – никога не казвай нищо категорично“, допълни Венгер.