Защитникът Тайлър Блекет поднови договора си с Манчестър Юнайтед до 2017 година, като има опция контрактът да бъде удължен с още една година.

Блекет е третият талантлив играч от школата на „червените дяволи“, който в последните седмици подновява договора си с клуба, след като преди него това сториха Джеси Лингард и Патрик МакНеър.

20-годишният футболист ще получава заплата от 20 хиляди паунда на седмица. Досега младокът получаваше 2 хиляди паунда на седмица.

„Много съм развълнуван, че подписах моя нов договор с клуба. Подкрепям Манчестър Юнайтед през целия ми живот. Аз съм в клуба от осемгодишен“, сподели Блекет пред официалния сайт на „червените дяволи“.

„Да премина от академията и да направя моя дебют през този сезон е като сбъдната мечта. Надявам се да продължавам да се развивам“, добави защитникът.

„Доволен съм, че Тайлър подписа нов договор. Той е още един млад футболист, който излезе от академията и проби в първия състав през този сезин. Той има голям потенциал и аз вярвам, че той се намира в правилния отбор, за да продължи развитието си и да се превърне в един велик защитник“, коментира мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал.

Тайлър Блекет има 10 мача от началото на сезона за първия състав на Манчестър Юнайтед. За последно той игра на 11-и януари при загубата с 0:1 от Саутхемптън на „Олд Трафорд“.

Рийс Джеймс също поднови договора си с Манчестър Юнайтед.