Легендата на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм разкри поредния пиперлив факт за отношенията си с мениджъра сър Алекс Фъргюсън, като разкри, че шотландският специалист го принудил да си обръсне мохиканската прическа в тоалетните на „Уембли“.

През цялата си кариера бившият английски национал смени редица фризури, които още повече полираха медийния му имидж. Сега обаче Бекс разкри това, което мнозина подозираха още тогава – че сър Алекс не е бил никак впечатлен от суетата на своята звезда.

През 2000 година Бекъм игра на „Уембли“ срещу Челси за Къмюнити Шийлд с бръсната глава, а това се дължало изцяло на Фъргюсън.

„Бях в съблекалнята час преди началото на мача, когато сър Алекс Фъргюсън ме видя и ме накара да се обръсна“, призна Бекс.

„Отначало се противопоставих, но после видях как лицето му набързо смени цвета си и се обръснах в тоалетната. Той беше много стриктен. Ставаше дума за репутацията на тима, той искаше от всички футболисти да изглеждат професионално. Според него моята визия не пасваше. Играехме на „Уембли“ все пак, така че той имаше право.“

„Признавам, че някои от прическите ми бяха наистина лоши, дори не обмислях докрай нещата“, откровен бе Бекъм.