Манчестър Юнайтед изнесе още една бледа продукция срещу борещ се за оцеляване отбор, но спечели важни три точки. "Червените дяволи" победиха с 2:0 Съндърланд на своя "Олд Трафорд" и продължават битката за Топ 4. 

Те обаче имаха нужда от дузпа, реализирана от капитана им Уейн Рууни в средата на втората част. В тази ситуация играч на "черните котки" беше изгонен, но това беше съдийски гаф. Нарушението беше на Джон О'Шей, но изгонен беше Уес Браун. Към края Рууни вкара и втори гол, но само за да оформи резултата.

Преди почивката опитите на домакините за попадение се изчерпаха с ударите на Уейн Рууни и Анхел ди Мария, които обаче не затрудниха сериозно стража на Съндърланд. Джърмейн Дефоу и Адам Джонсън пък пробваха на контраатаки да затруднят Давид де Хеа, но и те не успяха. 

Най-чистото положение преди почивката обаче се откри пред Ашли Йънг в 26-та минута. Той се озова на страхотна стрелкова позиция, но ударът му срещна гредата и така статуквото се запази. 

То остана такова чак до 66-та минута, когато Рууни откри резултата от дузпа. Тогава Джон О'Шей фаулира футболист на Юнайтед, реферът даде нарушението, но странно защо изгони Уес Браун. Играчите на Съндърланд го наобиколиха, но нямаше как да има отмяна. 

Националът на Англия остана хладнокръвен зад бялата точка и без проблеми прати топката в долния ляв ъгъл, с което най-после даде преднина на "червените дяволи" в този така важен за тях сблъсък. 

Това им помогна да доиграят по-спокойно последните минути от двубоя. А интригата съвсем умря в 84-та минута. Тогава Аднан Янузай стреля от границите на наказателното поле, Костел Пантилимон изби, но Уейн Рууни с глава го прониза за втори път. 

Този резултат се запази до края и така Манчестър Юнайтед взе важни три точки и вече се изкачи на третата позиция, макар и временно. Активът на "червените дяволи" вече е 50 точки и те са на 10 от лидера Челси. Съндърланд пък остава малко над чертата на изпадащите и с 25 точки е само на три от последния под нея.