Авторитетният The Telegraph направи анкета между някои от най-класните анализатори на английската Висша лига, за това дали Жозе Моуриньо е подходящ за следващ мениджър на Манчестър Юнайтед.

Четирима от специалистите смятат, че Моуриньо трябва да поеме Юнайтед. Двама са на мнение, че португалецът не е правилният избор, а Рио Фърдинанд не може да прецени, и отговаря само с "може би".

"Мисля, че не можем да си позволим да преминем през това, през което минава Ливърпул. Манчестър Юнайтед не иска да прекара толкова дълго без успехи," заяви Фърдинанд. "Сега проблемът е кого да изберат. Дали някой, който вече е имал успехи, или някой, който вече е тук, като Райън Гигс. Това е въпросът, и ако знаех аз отговора, щях да съм директор."

Против са Греъм Сунес и Джейми Карагър.

"Дали Жозе е перфектният избор за Юнайтед? Не бих казал. Да, Моуриньо носи трофеи, но не може да развива млади играчи. Освен това неговите отбори не играят вълнуващ, интересен футбол във всеки мач," коментира Карагър. "Ако Юнайтед избере Моуриньо, това ще покаже, че ги е страх. Те са отчаяни вече в стремежа си към титли и купи."

Друг бивш играч на Ливърпул Сунес също не е убеден: "Не съм сигурен, че Моуриньо ще е следващият мениджър на Ман Юнайтед. Последният път, когато имаше такива слухове, Сър Боби Чарлтън каза "Няма начин". Сър Алекс обаче му е фен. Все пак, причините на Сър Боби Чарлтън все още са валидни."

В подкрепа на Жозе се изказаха Хари Реднап, Джейми Реднап, Тиери Анри и Алън Шиърър.

"Има причина Моуриньо да е фаворит," отбеляза Шиърър.

"В Юнайтед са притеснени от случващото се в другия край на града. Моуриньо може да се окаже перфектен за тях," каза Анри.

Джейми Реднап обясни: "Цялата Висша лига бе в шок от назначението на Пеп Гуардиола в Ман Сити. Манчестър Юнайтед и Челси трябва да отговорят. Юнайтед трябва да реагира, не може просто да стои така. В момента нямат избор."

"Манчестър Юнайтед отчаяно се нуждае от тласък, някаква искра, и Жозе Моуриньо определено може да оживи нещата. Нещо трябва да се промени в Юнайтед. Моуриньо може да върне усмивките на лицата на играчите," пък бе мнението на Хари Реднап.