Само три кръга бяха необходими на мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, за да заговори за спечелването на титлата в Премиършип. След победата над Хъл Сити в последната минута, което беше патент по времето на легендарния сър Алекс Фъргюсън, португалецът вече се е фокусирал върху удържането на първата позиция, която тимът му дели с Челси в момента. 

"Този отбор до последния момент мисли само за победата и я търси. Това е знак, че момчетата ми искат да побеждават. В момента мислим единствено и само как да спечелим титлата. Това е нашата цел, това е нашето мислене, което ще ни владее през цялата кампания."

"Аз промених отбора, промених играчите, промених динамиката им, промених начина, по който мислят и начина, по който подхождат ежедневно към работата си и по преследването на голямата ни цел. Познавам много добре предшественика си Луис ван Гаал, защото сме работили заедно. Но въпреки това не е лесно да промениш тотално един клуб", сподели Моуриньо след победата над Хъл. 

Според него, играчите му разполагат с достатъчно качества, за да изпълнят поставената от него цел и дори може да си позволи да даде почивка на някои от изпълнителите си в битките им от Лига Европа. 

"Имам страхотни опции на пейката и мога да си позволя рокади във всеки един момент. Момчетата са много по-добри от това, което показаха миналия сезон, затова сме на прав път. Повече попълнения от трансферния пазар не ми трябват, разполагам с напълно необходимото ми качество."

"Затова мога да си позволя много промени. В Лига Европа мога да променя и четиримата си защитници и пак да пусна четирима равностойни на техните места. Или да дам почивка на Ибра, Марсиал и Мата, а да пусна напред Рашфорд, Мхитарян и Ашли Йънг", сподели още португалецът.