Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни призна, че една от големите му цели през този сезон, а и в кариерата, е да спечели най-старото футболно състезание в света - ФА Къп.

Неговият тим стигна до четвъртфиналите на надпреварата, където има тежката задача да се справи с носителя на трофея Арсенал. Двата тима се срещат на "Олд Трафорд" в понеделник вечер, а този мач можете да наблюдавате в ефира на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play

Иначе Рууни, въпреки че е от вече 11 години при "червените дяволи", още не е печелил отличието с тях. Те спечелиха за последно Купата на Англия през 2004 г., а след това нападателят пристигна от Евертън. Затова иска някой ден да триумфира с трофея, ако може още този сезон. 

"Искаме да спечелим този велик трофей. Не сме играли от няколко години на финала и е време да се завърнем там, където ни е мястото. За мен това е един от най-важните турнири във футбола като цяло и много ми се иска да го спечеля."

"Като бях малък, обожавах да гледам мачовете от ФА Къп. Единствената ми радост обаче беше да видя как Евертън го печели през 1995 г. (бел. авт. - срещу сегашния му клуб Манчестър Юнайтед), когато бях на девет години. Надявам се сега да мога да го вдигна и като играч", сподели Рууни в навечерието на сблъсъка от четвъртфиналите.