Трогателна история за отношението на сър Алекс Фъргюсън към него по време на престоя му в Манчестър Юнайтед разказа звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Точно заради нея той сподели, че чувства шотландеца като свой футболен баща. 

Португалецът разкри, че когато е имал тежък момент в живота си, е получил пълна подкрепа от бившия мениджър на "червените дяволи". И затова си го спомня само с добро и до днес. 

"Когато баща ми беше много болен и лежеше в кома в една болница в Лондон, аз отидох при Сър Алекс и му казах: "Шефе, не се чувствам добре!" Бяхме във важен момент от сезона, но аз му споделих какво ми е на сърцето."

"Тогава той ми отговори: "Кристиано, излез за ден, два, седмица, две - колкото поискаш. Ще липсваш на всички ни, знаеш го. Ти си важна част от отбора, но баща ти е над всичко. Отиди и го виж." Това ме трогна, това отношение беше страхотно."

"После имаше случаи, в които канеше всички от отбора на обяд, на чай. Викал е и хора от семействата ни... Чувствах този човек като част от семейството. Той беше моят футболен баща", сподели Роналдо.