Димитър Бербатов бе поставен сред сполучливите трансфери на Манчестър Юнайтед на база на платена цена и последвало представяне на футболиста. Любопитната класация прави вестник "Дейли Мейл", а поводът за нея е изглеждащото почти сигурно напускане на Анхел Ди Мария. "Червените дяволи" платиха рекордните 59,7 милиона паунда на Реал Мадрид за аржентинеца, но в дебютния си сезон той разочарова и сега е на път да премине в Пари Сен Жермен, което очевидно го поставя сред несполучливите трансфери на Юнайтед.

Не така изглежда ситуацията при Бербатов, за когото през септември 2008 Юнайтед плати рекордните тогава 30.75 милиона паунда на Тотнъм. Въпреки сериозната сума, от изданието са на мнение, че българинът е оправдал вложените средства.

"След 4 сезона с често брилянтния, обикновено вбесяващ и винаги небрежен стил на Бербатов, Юнайтед в крайна сметка пусна българския нападател на безценица, но имайки предвид неговите 56 гола - повече от гол на всеки два мача, той изглежда като добра сделка, имайки предвид двете му титли на Англия, Купа на Лигата и Световно клубно първенство", пише "Дейли Мейл".

Другите сполучливи трансфери в класацията са тези на Уейн Рууни и Рио Фърдинанд, а сред разочаровалите на база на платените пари попадат Фалкао, Бебе и Хуаб Себастиан Верон.