Отборът на Нюкасъл оцеля в битката за остава във Висшата лига. „Свраките“ се наложиха с 2:0 над Уест Хем в последния 38 кръг и така с актив от 39 точки останаха на 15-ата позиция.

Същевременно Хъл Сити, макар и сърцата си игра срещу Манчестър Юнайтед, успя да измъкне само нулево равенство при домакинството си. Така Хъл, който пропиля куп положения срещу „дяволите“, остана 18-и с 35 пункта и се сбогува с Премиърлий с високо вдигната глава. 

Нюкасъл търсеше повече победата, а още в началните минути на срещата Емануел Ривиер имаше възможност да изведе „свраките“ напред, но без успех.

Първата опасност за Уест Хем дойде в 24-ата минута, когато Стюърт Дауинг получи чудесен пас, но Тим Крул отрази удара му.

Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство, а в 54-ата минута Хонас Гутиерес демонстрира техника, комбинира с Муса Сисоко, който пое много добре топката и се разписа за 1:0.

След гола футболистите на Нюкасъл изчакваха търпеливо своите шансове, бранейки умело своя крехък аванс. Така постепенно се стигна до 86-ата минута, когато Хоас Гутиерес вкара втори гол за Нюкасъл и така подпечата оставането на „свраките“ във Висшата лига.

Уест Хем завърши сезона 12-и с 47 точки.

Същевременно в другия ключов мач, Хъл Сити под угрозата да изпадне от елита доминираше през цялото първо полувреме над Манчестър Юнайтед. С изключение на една ситуация на Уейн Рууни в началото на срещата, играчите на Хъл създадоха доста опасни положения, като на два пъти топката се озова в мрежата на Виктор Валдес, но попаденията не бяха зачетени заради засади. От друга страна, някои отлични намеси на бившия страж на Барселона осуетиха опасности.

В 18-ата минута  домакините получиха право да изпълнят фаул. След центрирането се получи разбъркване в наказателното поле, а Пол Макшейн се разписа, но голът не бе зачетен заради маркирана от страничния рефер засада. Малко след това, в 19-ата минута Валдес показа класата си. Стражът отрази много опасен удар с глава на Ахмед Алмохамеди, който бе насочен към долния ляв ъгъл на вратата му.

В 20-ата минута Даме Н'Дойе се разписа след центриране от корнер от ляво, но и тук радостта на играчи и фенове бе помрачена от флагчето на страничния рефер, което сочеше засада.

Второто полувреме започна с шанс за „дяволите“. Андер Ерера можеше да изведе тима на Луис ван Гаал напред, но ударът му не успя. В ответната атака Давид Майер пропиля златен шанс да изведе Хъл напред, тъй като изстрелът му мина над вратата.

В 60-ата минута Ерера опита да застраши вратата на Хъл Сити, но топката мина в страни от десния стълб.

В 62-ата минута Блинд трябваше да чисти от голлинията топката, за да осуети гол във вратата на манчестърци, след опасен удар. При тази ситуация Виктор Валдес се сблъска с Уейн Рууни, и така се наложи нападателят да получи медицинска помощ.

В 65-ата минута Даме Н'Дойе отправи удар, който обаче мина в страни от десния стълб на Валдес. Никица Йелович пропусна да се разпише от близка дистанция в 74-ата минута, след като засече центриране от дясно, а в 77-ата минута Маруан Фелайни извърши груб фаул срещу Пол Макшейн, за което бе санкциониран с червен картон. Дълго след тази ситуация Пол Макшейн получава медицинска помощ, като лявото му бедро и главата му бяха превързани.

В 83-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Юнайтед, но в крайна сметка, топката бе изкарана в аут.

Манчестър Юнайтед завърши четвърти със 70 точки.

Ето и всички резултати от последния 38 кръг: 

Арсенал - Уест Бром 4:1

Астън Вила - Бърнли 0:1

Челси - Съндърланд 2:1

Кристъл Палас - Суонси 1:0

Евертън - Тотнъм 0:1

Лестър - КПР 5:1

Манчестър Сити - Саутхемптън 2:0

Стоук Сити - Ливърпул 6:1