Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се извини на клубните привърженици за тежкото поражение с 0:4, което записа в дербито с Челси на „Стамфорд Бридж“.

Двубоят се изказа изпъстрен с нерви и интересни ситуации, като в нито един момент тимът на Специалния не показа, че знае как да разпечати вратата на Тибо Куртоа. След края на срещата Моуриньо пък упрекна своя колега Антонио Конте за това, че е карал публиката да подкрепя по-горещо „сините“.

Пред медиите португалецът се стремеше да избягва този инцидент и се концентрира основно върху слабото представяне на своите подопечени. „Милионите фенове, които имаме по цял свят, очевидно са останали с много лош вкус в устата след тази среща. Извинявам им се за това, длъжен съм да го направя като лидера в съблекалнята“, каза Специалния.

„Единственото, което мога да им кажа, е, че съм на 100 процента от Манчестър Юнайтед. Не 99 процента. Не 99 процента за Юнайтед, а 1 процент за Челси или който и да е друг клуб.“

„Аз съм 100 процента за Манчестър Юнайтед и поради тази причина приемам ситуацията много тежко. Има само един възможен отговор след такъв резултат, казах го и на играчите – има само един възможен отговор: утре излизаме на тренировка и ще се борим.“