Тлъстите пачки от това лято явно са размътили тотално съзнанието на италианския импресарио Мино Райола. Само от мегатрансферите, на които беше посредник в последните няколко месеца, той прибра десетки милиони евро. И сега, когато е в почивка и приключи сделките, развръза езика си и започна да напада наляво и надясно. 

Сред жертвите му бяха Юрген Клоп, Хосеп Гуардиола и редица други действащи треньори, но голямата уста на италианеца не подмина дори и светило в професията като сър Алекс Фъргюсън. Той го подпука заради отношението му към Пол Погба и начина, по който беше изпуснат французинът в посока Ювентус. За да се върне няколко години по-късно срещу 120 млн. евро. И 20 млн. евро комисиона за Райола...

"С Пол не сме търсили някакво отмъщение с този трансфер, той прави само това, което му харесва. Работехме по неговото завръщане на "Олд Трафорд" в последните две години. Господин Фъргюсън направи всичко, за да прекрати кариерата на господин Погба. Щом този човек има титла "сър", то значи и аз имам огромна възможност за такова признание", сподели Райола пред холандското издание "Де Фолкскрант". 

Той разкри, че голяма роля за завръщането на Погба на "Олд Трафорд" е изиграл друг негов клиент и ново попълнение на "червените дяволи" Златан Ибрахимович. Италианецът сподели, че е получил заплаха от шведа, ако не осъществи сделката. 

"Когато водехме преговорите, Златан ми се обади и ми каза в прав текст: "Ще ти счупя краката, ако пратиш Пол някъде другаде, а не дойде при нас." Според вас дали можех да го пратя другаде", сподели още Райола пред холандското издание.