Причината за оставянето на Уейн Рууни на пейката в мача с Лестър може да е с чисто назидателен характер. Поне това става ясно от информацията, която изнесе вестник "Мирър" в днешния си брой, касаеща взаимоотношенията между нападателя и мениджъра Жозе Моуриньо. 

Според изданието, двамата са имали разговор на висок тон миналия понеделник, като португалецът се е скарал на капитана си заради постоянните му критики към съотборниците. Специалния е изтъкнал, че самият Рууни не може да е доволен от формата си, за да прави забележки на другите. 

И малко след това последва закотвянето му на пейката по време на мача с Лестър. Но според информациите от Острова, взаимоотношенията между двамата вече са изгладени и този конфликт е бил с еднократно проявление. 

По всяка вероятност нападателят ще получи титулярното място в битката с украинския Зоря Луганск в Лига Европа в четвъртък. Но ако това се случи, не е гарантирано, че ще се появи на терена срещу Стоук Сити в неделя, когато е последният кръг в Премиършип преди паузата за световните квалификации.