Отборът на Суонси победи Манчестър Юнайтед с 2:1 в 4-я кръг на Висшата лига. Така Суонси излезе на четвърта позиция във временното класиране с 8 точки и няма поражение до момента, а Юнайтед е пети със 7 точки. За тима на Луис ван Гаал това бе първа загуба за сезон 2015/2016.

Гостите от Манчестър Юнайтед първи дръпнаха в резултата чрез Хуан Мата в 48-ата минута, но Суонси успя да обърне с попадения на Аю и Гомис в 61-ата и 66-ата минута.

В първите минути на двубоя Уейн Рууни получи дълъг пас и се оказа в добра позиция за стрелба, но защитата на Суонси предотврати опасността. Юнайтед стигна до сериозен шанс в 21-ата минута. Хуан Мата отправи не лош удар след подаване от Андер Ерера, но топката прелетя край дясната греда.

Суонси също търсеше път към вратата на Ромеро и в 23-ата минута Бафетимби Гомис бе изведен чудесно в предни позиции. Гомис стреля, но неточно. Три минути по-късно Гилфи Сигурдсон се освободи добре и отправи удар, но последва нов пропуск.

Суонси бе още по-близо до попадение в 27-ата минута, след като Бафетимби Гомис си проби път през защитата на Юнайтед и стреля, но нацели лявата греда.

Юнайтед на свой ред пропусна възможност в 36-ата минута, когато Андер Ерера овладя топката и шутира от около 23 метра, но далеч встрани от вратата.

Суонси - Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

След почивката гостите успяха да открият резултата в 48-ата минута. Люк Шоу намери Хуан Мата в наказателното поле и той не сгреши за 1:0. Домакините обаче върнаха равенството в 61-ата минута. Гилфи Сигурдсон пусна към Андре Аю, който скочи и от близко разстояние порази с слава вратата на Юнайтед за 1:1.

Отборът на Суонси бе по-агресивен в тези моменти и пет минути по-късно, в 66-ата Бафетимби Гомис вкара от близко разстояние с хубаво изпълнение за 2:1, след асистенция на автора на първия гол Андре Аю.

В последните минути гостите опитаха да стигнат поне до точка, като в 74-ата минута Мемфис Депай скочи и опита да нанесе удар с глава, но неточно.

Последният шанс за Манчестър Юнайтед бе в 88-ата минута, когато Уейн Рууни напредна и навлезе в наказателното поле, където бе избутан. Нарушение обаче не бе отсъдено и така Юнайтед записа първата си загуба през сезона във Висшата лига.