Редица английски, а и не само такива, специалисти няколко месеца се упражняваха на темата колко скучен е станал Манчестър Юнайтед. И в последното домакинство на "червените дяволи" преди 58-та годишнина от трагедията на летището в Мюнхен с "Бебетата на Бъзби", домакините смазаха Стоук Сити. 

Момчетата на Луис ван Гаал съсипаха опонента си, като освен ранни попадения, реализираха и изключително красиви такива, а едно от тях на Уейн Рууни дори беше отменено. Домакините определено се забавляваха и можеха да се поздравят и с доста по-убедителен успех. 

Все пак, в герои се превърнаха Джеси Лингард, Антони Марсиал и Рууни с красивите си голове, а феновете най-после си тръгнаха доволни от "Олд Трафорд" и от играта, и от резултата в полза на техните любимци. 

Още от началото на мача си пролича, че всичко ще премине под хегемонията на Манчестър Юнайтед. Още в 6-та минута Рууни имаше страхотна възможност да открие, но ударът му беше уловен от вратаря. 

Натискът на "червените дяволи" обаче не се спря. И това логично доведе до преднина още в 14-та минута с много хубаво попадение. То беше дело на Джеси Лингард, който се разписа с летящ плонж след центриране на младия Камерън Бортуик-Джаксън, което беше така фалцирано, че да мине през цялата защита и да се залепи за главата на голмайстора.

И въпреки това атаките не спираха към Джак Бътланд. В 15-та минута Антони Марсиал направи страхотен пробив, в който преодоля Глен Джонсън все едно противникът му е спрял, но завършващият му удар не беше сполучлив. 

Не така се развиха нещата за младия французин в 23-та минута. Тогава той отбеляза истински шедьовър, когато получи топката отдясно в наказателното поле и прати топката с невероятен изстрел в далечния ъгъл за 2:0. 

До края на полувремето "червените дяволи" налитаха опасно и пропускаха. Хуан Мата можеше да утрои преднината с глава, но прати топката над вратата. В същото време, Стоук Сити имаше 1-2 шанса, но Джонатан Уолтърс и Марко Арнаутович пропуснаха. Така почивката дойде с два гола аванс на "червените дяволи". 

Но това не беше всичко, защото след подновяването на играта масираният натиск продължи. Първо в 50-та минута гол на Уейн Рууни беше отменен заради нарушение срещу Глен Джонсън при овладяването на топката. 

Но три минути след това капитанът вкара за 3:0 със седмия си гол в 7 мача във всички турнири от началото на годината. Тогава страхотна атака на Хуан Мата, започната от центъра, продължи с подаване вляво към непокрития Марсиал, който пък с перфектен пас намери Рууни и той на празна врата не сбърка - 3:0. 

След този развой мачът вече сякаш свърши. Домакините намалиха повече от драстично оборотите и спестиха повече главоболия на противника си. "Грънчарите" пък бяха прекалено безидейни, за да успеят да вкарат поне почетно попадение, макар че Питър Крауч имаше една възможност в 71-та минута, но не беше точен. 

Така Юнайтед се поздрави в крайна сметка се поздрави с важните три точки и вече е с 40 на петата позиция, само на 10 зад лидера Лестър. Стоук Сити е 9-и с 33 точки и май започва да губи пара. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Всички резултати от мачовете във Висшата лига от вторник: 

Съндърланд - Манчестър Сити 0:1

Лестър - Ливърпул 2:0

Арсенал - Саутхемптън 0:0

Норич - Тотнъм 0:3

Уест Хем - Астън Вила 2:0

Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 3:0

Кристъл Палас - Борнемут 1:2

Уест Бромич - Суонси 1:1