Днешният мач срещу КПР беше по-специален за нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. И не толкова заради първата победа на "червените дяволи" за сезона, а заради факта, че английският национал реализира едно от попаденията за успеха с 4:0. 

Рууни беше точен в 44-та минута и направи резултата 3:0. Той може би не помогна толкова за трите точки, колкото да запише името си в историята на Висшата лига. Нападателят вече е трети във вечната ранглиста на голмайсторите на Премиършип. 

Срещу лондончани Рууни записа 175-то си попадение в кариерата в английския елит. Така той се изравни с легендата на Арсенал Тиери Анри. Със сигурност обаче французинът скоро ще бъде задминат. 

Английският национал е реализирал тези голове в 377 мача за "червените дяволи" и Евертън, докато на великия бивш играч на "артилеристите" са му трябвали доста по-малко - само 258, което прави коефициента му доста по-добър. 

На Рууни обаче му предстои много работа, ако иска да е лидер в това класиране. Пред него са все още само Анди Коул и Алън Шиърър. Първият от двамата може да бъде задминат още до края на сезона, ако националът продължи да бележи. 

Анди Коул е поразявал противниковите мрежи 188 пъти и почти 100% е сигурно, че ще бъде задминат рано или късно. Но не толкова сигурни са нещата около Шиърър. Легендарният таран е нанизал 260 гола в 441 мача за Блекбърн, Саутхемптън и Нюкасъл. 

Насладете се на рекордния гол на Рууни в прикаченото видео.