Новите звездни попълнения поведоха Манчестър Юнайтед за дебютна победа този сезон в Премиършип. "Червените дяволи" откриха победната си сметка едва в четвъртия кръг, като първата им жертва беше Куинс Парк Рейнджърс. Мачът на "Олд Трафорд" завърши 4:0. 

Рекордната покупка Анхел ди Мария се отличи с гол и асистенция, същото направи и друг нов - Андер Ерера. Уейн Рууни и Хуан Мата оформиха крайния резултат и най-после донесоха радост на изстрадалите напоследък фенове на отбора. 

Още една от големите звезди Радамел Фалкао започна мача на пейката, но се появи след почивката. Колумбиецът обаче не успя да се отчете с попадение при официалния си дебют за отбора. 

Иначе привлеченият от Реал Мадрид Ди Мария направи невероятен мач. Той откри резултата в 24-та минута като беше точен директно от пряк свободен удар. Топката мина над стената и попадна в "мъртвата точка" между вратаря Робърт Грийн и страничната греда, за да бъде открит резултатът. 

Малко след това лондончани можеха да изравнят след грешка в защитата на Юнайтед, но Давид де Хеа. Но и да имаше някаква интрига в този двубой, тя приключи в 36-та минута, когато резултатът беше удвоен. 

Тогава Уейн Рууни намери по перфектен начин другото ново попълнение Андер Ерера, испанецът стреля силно в долния ляв ъгъл от границите на наказателното поле и не остави шансове на Грийн за 2:0. 

Всичко като интрига приключи окончателно в 44-та минута. Тогава Уейн Рууни оформи класиката след като с Ерера си размениха ролите, а бившият английски национал Грийн отново беше безпомощен. 

За Рууни този гол беше изключително специален. Той беше неговият 175-и във Висшата лига, с което се изравни на третата позиция при вечните голмайстори на Премиършип с легендата на Арсенал Тиери Анри. Пред него са само Анди Коул и Аън Шиърър, като вторият е лидер с 260 попадения на сметката си. 

Но това не беше всичко в този мач. В 58-та минута Анхел ди Мария пусна перфектен пас от фланга към Хуан Мата и испанецът просто нямаше как да сбърка и оформи крайното 4:0. 

До края на мача Робин ван Перси, Радамл Фалкао и Аднан Янузай пропуснаха да направят резултата и още по-тежък за КПР, докато лондончани изпуснаха едно положение чрез Едуардо Варгас. 

Така "червените дяволи" взеха първата си победа от началото на сезона и вече дишат малко по-спокойно. КПР пък продължава да записва слаби резултати и това беше трета загуба от четири мача за мениджъра Хари Реднап и облаците над главата на ветерана в Премиършип продължават да се сгъстяват.