Манчестър Юнайтед записа трети пореден мач, без да отбележи гол. С невзрачното си представяне на "Селхърст парк" срещу домакина Кристъл Палас, всъщност "червените дяволи" трябва да са доволни, че взеха точката след 0:0. 

Лондончани имаха по-чистите положения, удариха и греда, но не можаха да преодолеят Давид де Хеа. Гостите пък отвърнаха с няколко анемични удара, като само един от тях беше в очертанията на вратата на противника. Така двата тима се задоволиха с равенството. 

Първата част на мача мина под диктовката на домакините. Те тръгнаха от самото начало да натискат съперника си, а първата ситуация се откри още във 2-та минута, но тогава Дуайт Гейл не успя да преодолее Давид де Хеа. 

Най-чистото положение за "орлите" дойде в 11-та минута. Тогава Яник Боласие се озова на стрелкова позиция, леко встрани от вратата на "червените дяволи". Той стреля мощно, но топката срещна горната греда. 

Последва обаче добавка от Скот Дан, която се получи, след като защитник на Юнайтед стреля в тялото му, но топката мина на няколко сантиметра в аут. После имаше и разбъркване в наказателното поле на гостите, при което лондончани искаха дузпа, но реферът не даде такава. 

Първият изстрел към вратата на Палас дойде едва в 25-та минута. Тогава Уейн Рууни стреля от пряк свободен удар от около 22-23 метра, но стражът Уейн Хенеси улови без проблеми и опасността беше прекратена. 

Пет минути след това отново Рууни можеше да се превърне в герой за тима си. Тогава Антони Марсиал го изведе сам срещу вратаря, но в последния момент Хенеси го изпревари и изби топката. 

До почивката двата тима си размениха по едно положение, като първо Дуайт Гейл стреля слабо в ръцете на Де Хеа, а в последните секунди на редовното време на първата част Андер Ерера отигра слабо при изгодна ситуация и така статуквото се запази. 

Втората част започна доста по-равностойно и до средата ѝ положенията липсваха. Но след 70-та минута домакините отново се развихриха и имаха своите шансове да стигнат до трите точки, но направиха няколко непростими пропуска. 

Първо Йоан Кабай се озова на стрелкова позиция на около 8-9 метра, сам срещу вратаря, но ударът му мина встрани от вратата. Малко след това и "червените дяволи" стигнаха до чиста ситуация. 

В 74-та минута Андер Ерера получи топката в наказателното поле и падна, като претендираше за дузпа. Реферът обаче не даде такава, а телевизионните повторения бяха категорични, че такава няма. 

Малко след това Палас отново имаше шансове да поведе, като първо Скот Дан, а после и Джейсън Пънчън не можаха да се разпишат от изключително изгодни положения и статуквото се запази. 

В края двата тима продължиха да си разменят "удари". Първо пред Антони Марсиал се откри шанс да се разпише от 6-7 метра, но изстрелът му беше отразен от защитник. Малко след това Яник Боласие стреля от близка дистанция, но ударът му мина над вратата. 

Така мачът завърши при нулево равенство и след него Юнайтед събра 22 точки. "Червените дяволи" обаче са на три зад лидерите Манчестър Сити и Арсенал и са с равен актив с четвъртия Лестър. Кристъл Палас пък вече е седми със 17 точки, с равен актив с Тотнъм и Ливърпул.