Отборът на Манчестър Юнайтед се наложи с категоричното 3:0 при гостуването си на Евертън от 9-я кръг на Висшата лига. Едно от попаденията за успеха бе дело на Уейн Рууни, който прекъсна почти едногодишната си голова суша в гостуванията на тима, разписвайки се за 3:0. С този гол нападателят изравни и Анди Коул на върха на голмайсторската листа със 182 точно реализирани изстрела. Останалите попадения в мача бяха отбелязани от Морган Шнайдерлин и Андер Ерера.

Възпитаниците на Луис ван Гаал се отчетоха с внушително представяне. Манчестърци създадоха куп опасни положения, като само късметът спаси Евертън от по-голяма загуба.

От друга страна, „карамелите“ имаха някои добри положения, но стражът на Юнайте Давид де Хеа отказа Ромелу Лукаку и компания.

Манчестър Юнайтед направи отлично първо полувреме. „Червените дяволи“ започнаха срещата много силно и още в 11-ата минута Уейн Рууни се озова на чудесна позиция, но не успя да открие. Две минути по-късно „карамелите“ отвърнаха с добро положение на Ромелу Лукаку, който стреля от фаул.

В 18-ата минута манчестърци поведоха. Морган Шнайдерлин получи добър пас от дясно от Крис Смолинг, и се разписа за 1:0.

Възпитаниците на Луис ван Гаал удвоиха аванса си само няколко минути по-късно. Андер Ерера получи подаване от Маркос Рохо и покачи на 2:0.

Макар и с комфортен аванс, играчите на Юнайтед продължиха да упражняват значителен натиск, а в 42-ата минута Антони Марсиал получи подаване от Уейн Рууни, но до ново попадение не се стигна.

В последната минута на редовното време на първата част, Рос Баркли стреля, а Давид де Хеа се намеси вещо и спаси тима си от попадение.

След почивката Евертън стартира мотивирано, а в 47-ата минута Рос Баркли центрира от фаул от ляво, Ромелу Лукаку засече, но топката мина в страни от десния стълб на вратата.

В 62-ата минута Андер Ерера подаде чудесен извеждащ пас към Рууни, той се възползва от грешка в отбраната на Евертън и се разписа за класическото 3:0.

Няколко минути по-късно Рос Баркли шутира, но Давид де Хеа отново бе на мястото си. В ответната атака, Уейн Рууни излезе на отлична позиция, но Тим Хауърд отрази.

До края на мача Юнайтед продължи да атакува върху съперника си, а само късметът спаси Евертън от инкасирането на още попадения.

В класирането Юнайтед е 2-и с 19 точки, а Евертън е 9-и с 13.

Същевременно в двуг мач от същия кръг Саутхемптън и Лестър не успяха да се победят, като завършиха при 2:2.