Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал продължава да бъде оптимист относно шансовете на тима си за титлата във Висшата лига.

Причината за това са двете убедителни поредни победи, които тимът му постигна в последната седмица. „Червените дяволи“ надиграха Дарби Каунти с 3:1 за ФА Къп, а след това разбиха Стоук Сити у дома с 3:0. Мачът на „Олд Трафорд“ беше първият от септември насам, в който тимът на Ван Гаал успява да се разпише преди почивката.

Въпреки че Юнайтед е на цели 10 точки зад лидера Лестър, холандецът не губи надежди, че лидерската позиция все още е постижима цел. „Винаги се чувстваш по-добре, когато печелиш, а това чувство е по-силно, когато победата е придружена с добра игра и три гола“, каза той. „Това ще даде голям тласък на играчите. Можете да видите това в тренировъчните сесии.“

„Имам чувството, че ако победим Челси – а това няма да бъде никак лесно, откакто Хидинк дойде, те не губят много – първенството за нас ще започне отначало. Това прави мача много важен. Битката не е приключила – нито за Манчестър Юнайтед, нито за когото и да е“, добави Ван Гаал.

Голямото дерби на 25-ия кръг на Висшата лига ще се играе в неделя от 18 часа, като срещата ще бъде излъчена в пряко предаване по Diema Sport и на онлайн платформата Gong Play.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS