Дългоочакваното съобщение за раздялата между Манчестър Юнайтед и Луис ван Гаал вече факт. Считано от днес холандецът вече не е мениджър на „червените дяволи“, обявиха от клуба. Оттам написаха, че 64-годишният тактик напуска, но без да уточнят дали става въпрос за уволнение или раздяла по взаимно съгласие.

Уволнението на Ван Гаал излиза соленичко на Юнайтед

Изпълнителният директор на Юнайтед Ед Уудърд днес имаше среща със специалиста, който пък бе довел със себе си експерт по трудово право. Естествено шефът на „червените дяволи“ изказа своите благодарности към Ван Гаал за свършената работа през двете години обща работа.

СНИМКА: Ван Гаал помаха за сбогом

„Искам да благодаря на Луис и неговия щаб за тяхната отлична работа и спечелването на рекордната 12-а Купа на Футболната асоциация. Така той успя да спечели трофей вече в четири различни държави“, каза Уудуърд пред клубния сайт. „Луис ван Гаал през времето си тук показа страхотен професионализъм и достойнство. Той ни оставя с наследството, че вдъхна увереност на няколко млади играчи да покажат своите способности на най-високо равнище. Всички в клуба му пожелават само най-доброто за бъдещето“, добави шефът.

Жозе Моуриньо вече пътува към Манчестър

От Юнайтед уточниха, че съвсем скоро ще има обявление за наследника на Ван Гаал.

Ван Гаал: Разочарован съм, че не можах да изпълня плана си