Третодивизионният МК Донс разгроми гранда Манчестър Юнайтед във втория кръг на турнира за Купата на лигата в Англия и изхвърли тима на Луис Ван Гаал от състезанието. 

Непретенциозният МК Донс посрещна  Юнайтед пред рекордна публика  - близо 27 хиляди зрители, а в края триумфира заслужено с 4:0 с  попадения на Уил Григ в 25-ата и 63-ата минута, и на Беник Афобе в 70-ата и 84-ата минута. Бен Рийвс и Дани Грийн пък подадоха по две асистенции.

В деня, в който счупи рекорда за най-скъп трансфер в историята на британския футбол с привличането на Анхел ди Мария от Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед показа изключително бледа продукция и постави много въпросителни пред новия си холандски мениджър, за когото това бе едва трети официален мач начело на тима, но и трети без записана победа.

За първи път в историята си "червените дяволи" получават четири гола от тим от Лига 1, а от 19 години не са отпадали в толкова ранен етап от турнира.

Юнайтед тръгна по-уверено в двубоя, като в 11-ата минута вратарят на МК Донс трябваше да положи доста усилия да изпревари Уелбек, след пас а Кагава. По-малко от 10 минути след това обаче Луис ван Гаал бе принуден да предприеме смяна на Кагава с Аднан Янузай. Японецът пострада след сблъсък с Данър Потър.

Домакините шокираха именития си съперник в 25-ата минута, след грешка в отбраната на „червените дяволи”. Пас на Джони Еванс бе пресечен в наказателното поле и за Уил Григ не бе проблем да изпрати топката в опразнената от Де Хеа врата.

Безсилието на Манчестър Юнайтед  да върне бързо попадението предизвика феновете на домакините, които се забавляваха по трибуните, да запеят подигравателно към Луис ван Гаал: „Ти ще бъдеш уволнен на сутринта”.  До края на първото полувреме гостите така и не сътвориха сериозна опасност пред вратата на Дейвид Мартин.

Юнайтед започна доста по-агресивно втората част, но при едно от най-интересните положения в мача, 10 минути след подновяването на играта, домакините имаха претенции за дузпа, заради игра с ръка на Джони Еванс. Топката  удари Еванс в лявата ръка след шут на Дийн Боудич, но съдията остана безмълвен.  

Въпреки надеждите на привържениците на Манчестър Юнайтед за обрат, МК Донс буквално довърши съперника си за 7 минути в средата на второто полувреме. В 63-ата минута, след нова грешка в защита за Юнайтед в централната част на терена, последва нов пресечен пас и огромно свободно пространство за атака на МК Донс. Бен Рийвс не сгреши при паса си към Григ, който не трепна и уверено вкара с гърди за 2:0.

Срамът за Манчестър Юнайтед стана пълен в 70-ата минута, когато домакините се възползваха от поредната грешка при изнасянето на топката в състава на Луис ван Гаал и влезлият като резерва само преди 2 минути Беник Афобе оползотвори чудесния пас от Бен Рийвс за 3:0.

Едва в последните петнайсетина минути футболистите на Манчестър Юнайтед опитаха по-сериозно да върнат поне едно попадение, като Аднан Янузай нацели страничния стълб на вратата на МК Донс в 81-ата минута.

Шоуто на третодивизионния МК Донс обаче не бе приключило, след като Афобе преодоля двама защитници на Юнайтед и реализира за 4:0 в 84-ата минута, с което направи погрома над гранда от Манчестър пълен.

Състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джони Еванс, Марник Вермийл, Майкъл Кийн, Рийс Джеймс, Сайди Янко /46-Янко/, Андерсон, Ник Пауъл /58-Уилсън/, Кагава /20-Янузай/, Дани Уелбек, Хавиер Ернандес

МК Донс:  Дейвид Мартин, МакФаджън, Люингтън, Рийвс, Потър, Кий, Балдок, Карътърс /61-Грийн/, Алли, Боудич /56-Пауъл/, Григ /68–Афобе/