Порция от шест вълнуващи мача предлага английската Висша лига в днешната програма. Най-любопитният може би е битката между първия и втория във временното класиране на Премиърлийг. Изненадващо или не, мачът е между Лестър и Манчестър Юнайтед.

Двубоят е от 19.30 часа българско време на „Кинг Пауър Стейдиъм" и ще можете да го наблюдавате по Gong Play и Diema sport 2.

Битката обаче предвещава и сблъсък на двама от най-опитните треньори, които имат общо минало. Клаудио Раниери се изправя срещу Луис ван Гаал.

В понеделник италианецът, който се завърна във Висшата лига след 10-годишно отсъствие, беше сравнен от Gazzetta dello Sport с „римски император“, заради новия си възход на Острова. Но 64-годишният специалист е скромен: „Да кажем, че съм се завърнал у дома и се наслаждавам на този момент. Помолиха ме да положа основите за бъдещето на клуба.“ В периода 2000-2004 година Клаудио Раниери беше мениджър на Челси.

И двамата специалисти обаче все още си спомнят 1999 година, когато Валенсия на италианеца на три пъти победи Барселона в рамките на 10 дни.

В същото време Луис ван Гаал попада под ударите на критиката в последно време, заради стила на игра на Манчестър Юнайтед.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Лестър е в подем, още повече, че звездата на тима Джейми Варди изравни рекорда на Рууд ван Нистелрой във Висшата лига, реализирайки в десет поредни мача. В съботния ден феновете на тима ще се надяват той да подобри постижението, като вкара отново.

Защитникът Фил Джоунс и полузащитникът Андер Ерера са аут от срещата в събота, заради контузии. Майкъл Карик също се възстановява от травма в глезена, а дълготрайно отсъстващи са Люк Шоу и Антонио Валенсия.

Манчестър Юнайтед все пак има статистиката на своя страна преди двубоя. „Червените дяволи“ са спечелили 10 от последните си 11 мача в Премиърлийг срещу Лестър, но изключението е от миналия сезон, когато „лисиците“ се наложиха с 5:3.

Любопитното е, че има отбелязани общо 18 гола в последните четири срещи между тези два съперника.

Съботната програма на Висшата лига:

17.00

Астън Вила – Уотфорд

Борнемут – Евертън

Кристъл Палас – Нюкасъл

Манчестър Сити – Саутхемптън (Gong Play и Diema sport 2)

Съндъланд – Стоук Сити

19.30

Лестър – Манчестър Юнайтед (Gong Play и Diema sport 2)